2020. szeptember 27., vasárnap

Óriási dupla ágy, matracokkal - korrekt leírással, 1 forintról - Jelenlegi ára: 1 Ft

1 forintról indulva eladó egy 2 méter széles (2x90 cm széles fekvőhelyes) barna wenge színű/mintázatú, dán gyártmányú duplaágy (franciaágy) - kompletten, magyar gyártmányú matracokkal, kivehető egyenes (nem domború) ágyráccsal együtt. 8 éve vásárolt, kb. 6 évet használt. Azért adom el, mert a kicsi lakásomba egyszerűen túl nagy. Korrekt állapotban van, nincs használatot akadályozó hibája, és a matracok fertőtlenítő mosáson is átestek - de különféle szépséghibái (pl. a matrachuzat még mindig látszó foltosodása) miatt nem tüchtig lakásba való - inkább nyaralóba, hétvégi házba, vendégházba vagy más szálláshelyre. Persze ízlés dolga - a lényeg, hogy legyen elég hely elhelyezni : ) Tisztítva, fertőtlenítve adom, de a szépséghibákról őszintén és részletesen alább!
ADATOK:
Az ágy szélessége: 200 cm
Az ágy hosszúsága: 220 cm
Az ágypadka magassága a padlótól: 34, 5 cm (Fekvőmagasság a matrac tetejével együtt kb. 39-40 cm. )
Az ágy teljes magassága (fejvéggel): 74 cm
A bal, elülső és jobb "padkák" szélessége: 9, 5 cm
Az ágyrács távolsága a padkától: 13 cm
A matracok mérete (szé/ho/ma): (2 x) 90/200/19 cm
Csavarok, modulok, ilyesmi: összegyűjtve egy dobozba.
A szépség- és egyéb hibákról, a lehető leginformatívabb őszinteséggel:
A matracok:
- A matracok Reita (Rei-Ta) márkájúak, 19 cm magasak, asszem, hideghab, darabja 45. 000 ft volt anno. Gödrösödés nem észlelhető rajtuk, de az egyik matracnak szerintem picit már "kevésbé tömör" a középső harmada. (Ez inkább csak krónikus gerincproblémásoknál, derékfájósaknál baj, de nekik amúgy sem ajánlom ezt a matracot, hiába ígér a cimke gerincakármit! ) Egy tesztalany, akit megkértem, hogy feküdjön rá, azt mondta, ő nem érez semmilyen "gödröt"... Lehelletvékony saját varrott huzatban vannak (ez is foltos itt-ott), szval nem a meztelen hab kerül a huzatba. Hirdetés előtt a matracok felületi fertőtlenítésen estek át (azaz nem nyomtam beléjük a nedvességet).
- A matrachuzatok prémium felületűek, puha tapintásúak, nagyon kellemesek. Három oldalon cipzárasok, és a hirdetés feltöltése előtt alapos fertőtlenítő mosáson estek át, három napos, gondos szárítással. Ez a mosás nem tüntette el a használati foltosodást, de elhalványította. Főként e foltosodás miatt írtam, hogy tüchtig lakásba biztosan nem megfelelő. (Az egyik huzat alsó (mármint az ágydeszka felőli) részébe még beivódott egy kb. 1x1 centis gyantafolt is, feltehetően valamelyik ágydeszkából - de béna... )
- A matracok megfordíthatók, de a huzat egyik oldalába illesztett műanyag-érzetű márkajelzés fekvéskor zavaróan hathat, ha a lábrésznél van, mert súroló érinzésre halkan csiszatol, susog, szusznyákol... Érdemes inkább a párna alá iktatni - vagy matracvédőt használni (amúgy is).
Az ágy
- Néhány 1-2 mm körüli karc- vagy ütésnyom itt-ott (talán 6-8 helyen), például a padkákon. Nem feltűnő, nem látszik tőle "kopottas"-nak az ágy, de újnak sem.
- A fejvég (elölről nézve) bal felső sarokillesztésnél az elemek tartanak még, de meghasadtak. Már hasadtan érkezett a felső elem a postával (feltehetően össze volt már rakva egyszer, alán bemutató darab volt), de azóta tovább lazult kicsit. (Van róla fotó. ) Ezt a részt támaszkodáskor általában nem éri semmilyen erő, tehát ilyen álapotban is használható, de házilag orvosolható is a dolog (ragasztás, csavar stb. ).
- Az ágyrács egyik-másik deszkája erős forgolódás esetén, 2-3 hét után hajlamos ki-kibújni a tartómodulból. Ilyenkor az egyik vége becsúszik a modul alá, és vissza kell húzni kézzel. (Ettől, hogy bcsúszik, persze azért nem esik le a matrac : ) ) Ennek kiküszöbölésére simán be is lehet fúrni egy-két távtartó akármit az ágyrácsozat gerincébe, és akkor nem bújna ki a deszka. Én is rögzítettem 1-2 deszkát, amikor össze volt rakva az ágy.
- A matracra oldalt lehuppanva, majd előredőlve előfordulhat, hogy ahogy a középkemény matrac a lendülettől benyomódik, az ágy pereme és a matrac közé szorulhat az acskó. Férfiemberek, óvatosan. (Szerintem ezért volt az ágy leárazva. )
- Az ágyrácstartó fém modulok jelenleg celluxszal be vannak futtatva - így nem nyikorog az ágydeszka. Amúgy időnként tenné. Viszont így 6 év alatt SOHA nem nyikorgott.
- Lakások közti átmozgatáskor egyszer már szét volt szedve és újra összerakva az egész ágy. Nem történt baja, de azért jelzem.
E szépséghibákat orvosolva/eltakarva igen szép, illetőleg óriási, jól használható ágyat kapunk.
Egy forintról indul, minimálár nincs, lapraszerelt állapotban van, a szállítást, kérem, a vevő intézze.
Természetesen vásárlás előtt megtekinthető (XV. kerület).

Jelenlegi ára: 1 Ft
Az aukció vége: 2020-09-28 01:27 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése